gambling-addiction

Problemele de joc pot fi rezolvate. Este nevoie doar să apelezi la ajutor specializat. Află mai jos informații utile despre cum te putem ajuta.

Primește ajutor acum

Află dacă jocul de noroc a devenit o problemă pentru tine, completând chestionarul anonim de auto-testare.

Primește ajutor acum
Problemele de joc pot fi rezolvate si în toate cazurile acestea apar pe fondul unei probleme nerezolvate. Este important sa depistam sursa acestora, ce a cauzat comportamentul jucatorului. De aceea este nevoie de ajutor specializat, oferit de un psiholog. Noi, cei din echipa “Joc Responsabil”, ne dorim sa oferim un ajutor real.

Jocurile de noroc sunt o modalitate plăcută de petrecere a timpului liber; jucătorii fără probleme de joc se bucură de această formă de activitate pe o durată limitată de timp şi nu au parte de pierderi mari de bani.

Jocul problematic apare atunci când jucătorul începe să aloce sume din ce în ce mai mari de bani acestei activităţi şi să petreacă din ce în ce mai mult timp în sala de jocuri, consumându-şi o energie crescută în prestarea acestei activităţi. Ceea ce a fost considerat iniţial o modalitate plăcută de a petrece timpul cu prietenii, începe să devină o activitate obsedantă care îi acaparează toate gândurile şi visele sale, în detrimentul preocupării din viaţa reală (familie, job).

Orice jucător poate considera că e posibil să aibă o problemă, dacă în afara banilor cheltuiţi, această activitate interferează cu munca sa sau celelalte activităţi, îi provoacă stări emoţionale negative, îi cauzează importante pierderi financiare, îi afectează relaţia cu membrii familiei şi cu ceilalţi.

Majoritatea persoanelor care şi-au pierdut controlul asupra jocului dezvoltă în timp simptome de depresie şi anxie­tate.

Indiferent de stadiul în care se află un jucător cu probleme, există posibilitatea ca acesta să-şi recâştige controlul asupra propriei vieţi şi să o ia de la capăt dacă familia este alături de el şi îl sprijină în mod necondiţionat şi, în primul rând, dacă jucătorul însuşi realizează situaţia în care se află şi depune eforturi în sensul schimbării comportamentului.

Jucătorul este singurul care poate lua decizia de a renunţa la activitatea de jocuri de noroc, el trebuie să înţeleagă că nu este dependent de activitatea de jocuri de noroc în sine, ci mai ales de faptul că în timpul acestei activităţi are senzaţia că a scăpat de toate problemele cu care se confruntă în viaţa reală, dar neimplicarea în rezolvarea problemelor sau negarea acestora nu va duce la rezolvarea situaţiei în ansamblu, ci la înrăutăţirea sa.

Este important de reţinut că jocurile de noroc trebuie văzute doar ca pe o formă de divertisment. Problemele de joc apar pe fondul unei probleme nerezolvate. Este important să fie depistată sursa acestora, ce a cauzat comportamentul jucatorului. De aceea este nevoie de ajutor specializat, oferit de un psiholog.

Recomandări pentru jucători:

  • Nu jucaţi/pariaţi niciodată mai mult de suma pe care v-aţi propus-o iniţial;
  • Indiferent de câştiguri sau pierderi, nu ezitaţi şi opriţi-vă din joc/pariere la suma propusă iniţial;
  • Nu jucaţi jocuri de şansă/pariaţi niciodată dacă situaţia financiară nu vă permite acest lucru;
  • Nu jucaţi jocuri de şansă/pariaţi niciodată dacă trebuie să vă îndatoraţi din cauza jocurilor/pariurilor, sau cu bani împrumutaţi;
  • Nu jucaţi/pariaţi niciodată banii pe care iniţial aţi intenţionat să-i cheltuiţi pe altceva (ex: chirie, reparaţii, etc.);
  • Nu folosiţi niciodată jocurile/pariurile pentru a face faţă sentimentelor neplăcute;
  • Nu folosiţi niciodată jocurile/pariurile pentru a combate stresul;
  • Stabiliţi-vă limite pentru timpul pe care îl petreceţi jucând/pariind;
  • Nu jucaţi/pariaţi niciodată dacă pentru aceasta trebuie să neglijaţi sau abandonaţi activităţi sociale şi/sau profesionale;
  • Dacă frecvenţa cu care jucaţi creşte, luaţi o pauză de la această activitate.