Am luat notă de numeroasele mesaje și postări îndreptate în mod virulent la adresa Asociației Joc Responsabil și a celor implicați în activitatea acesteia de către domnul Z.T. Din cele constatate, este limpede că, pe fondul unor probleme personale, practicarea jocurilor de noroc peste limita divertismentului l-au dus pe domnul T. în această zonă critică și în care necesită, în mod urgent și obligatoriu, suport de specialitate.

Deși Asociația și-a manifestat pe deplin disponibilitatea și a oferit efectiv sprijin față de problemele cu care se confruntă domnul Z.T., am asistat îngrijorați la o escaladare a acțiunilor întreprinse de domnia sa și la un comportament agresiv față de reprezentanții Asociației Joc Responsabil, astfel că ne vedem îndreptățiți să facem următoarele clarificări:

Domnul Z.T. a apelat la Asociația Joc Responsabil în urmă cu aproximativ o lună, atunci când i-au fost oferite cu promptitudine, soluții concrete și eficiente, de natură a-l reintegra în societate. În mod inexplicabil, în toată această perioadă, domnul Z. T. a refuzat soluțiile propuse de reprezentanții Asociației noastre, alegând să denigreze, amenințe și perturbe activitatea Asociației, în detrimentul lui și a celorlalți apelanți. Soluțiile propuse de Asociatia Joc Responsabil ar fi reprezentat un prim pas către reintegrarea socială și profesională a domnului T., în completarea consilierii psihologice oferite de programul „Joc Responsabil”. Precizăm că, în prezent, domnul Z. T. se află într-un plan de consiliere psihologică al unuia dintre psihoterapeuții din cadrul programului „Joc Responsabil”, care presupune oferirea de ședințe de consiliere psihologică gratuită.

Important de menționat este faptul că, în ciuda tuturor atacurilor îndreptate către Asociația Joc Responsabil și a colaboratorilor săi, organizația noastră rămâne îngăduitoare cu domnul T. și îi păstrează întotdeauna ușa deschisă, atât timp cât acesta acceptă suportul oferit de către organizația noastră.

Programul “Joc Responsabil” reprezintă cel mai eficient aliat pe care îl poate avea domnul T. în a confrunta și a înlătura problemele pe care le are. Prin urmare, tot ce trebuie să întreprindă domnia sa este să își confrunte problema și să accepte dialogul constructiv și ajutorul de specialitate.

Tratăm cu maximă seriozitate cazul domnului T. și suntem alături de domnia sa cu tot ceea ce este necesar pentru a-l ajuta să depășească situația în care se află, însă reușita încercărilor noastre depinde exclusiv de deschiderea sa față de suportul pe care Asociația Joc Responsabil i-l poate oferi.

„Joc Responsabil” este cel mai eficient program de prevenire, identificare și asistare a jucătorilor cu probleme legate de jocurile de noroc din România și care oferă o platformă online, www.jocresponsabil.ro, un chestionar de auto-evaluare, o adresă de email și o linie telefonică gratuită prin intermediul cărora cei care se confruntă cu probleme pot intra în legătură cu psihologii programului și se pot programa la sedințe de consiliere gratuite.