București, 5 martie 2019.Asociația Joc Responsabil a fost prezentă la cea de-a noua ediție a Conferinței Române de Gambling (CRG), cel mai important eveniment de acest gen din Europa Centrală și de Est. Evenimentul este organizat de Casino Life&Business Magazine.

La eveniment au participat aproximativ 30 de speakeri români și străini, iar discuțiile au atins subiecte precum convergența programelor de joc responsabil, convergența legislativă în industria de gambling, noutăți și tehnologii în land based gambling, inovații și tendințe în online gambling și convergența în mediul de business local în 2019.

Asociația Joc Responsabil a tratat subiectul bunelor practici internaționale în finanțarea proiectelor legate de problematica jocurilor de noroc. Prezentarea s-a axat pe o analiză comparativă în acest sens între România și țările cu experiență mai vastă din industrie – precum Marea Britanie, Spania, Italia, Australia, Statele Unite ale Americii, Canada, Noua Zeelandă pe de o parte – și țările din Europa Centrală și de Est, respectiv Repubila Cehă.

„În prezent, piața jocurilor de noroc din România urmărește tendința piețelor similare din Europa, înregistrând o ușoară creștere, mai vizibilă în mediul online având în vedere deschiderea relativ recentă a acesteia. O evoluție ceva mai vizibilă se înregistrează în maturizarea pieței de jocuri unde nivelul de conformare și de responsabilitate crește mult mai accelerat decât piața. Totuși este evident că surmontarea decalajului înregistrat în trecut între creșterea pieței și nivelul de maturizare a acesteia necesită implicarea mai activă a principalilor stakeholderi ai industriei jocurilor de noroc – operatori și autorități de reglementare – în special în abordarea responsabilă a problematicii jocurilor de noroc”, spune Sergiu Sebeși, Director Executiv la Asociația Joc Responsabil.