Ziarul Click a publicat în ediția de vineri, 25.09.2015, povestea lui George, un tânăr care datorită programului “Joc Responsabil” a reușit să treacă peste problemele de joc. Găsiți mai jos articolul:

George ne-a povestit cum l-au distrus jocurile de noroc, dar și cum a ieșit din acest infern, după ce a aflat că există un progam special pentru dependenți.

Pentru unii, din păcate, jocurile de noroc pot deveni o adevărată obsesie și pot duce la dependență. E și cazul lui George, un bărbat care a fost la un pas să-și distrugă viața din cauza patimei sale. Din fericire, a găsit ajutor la timp și a reusit sa se redreseze cu ajutorul unui program dedicat celor care se confruntă cu aceste probleme.

“Pot să spun că am trăit cele mai frumoase, dar și cele mai urâte momente din viață mea aici în sala de joc”. Așa își începe George povestea. O poveste cu o adolescentă plină de constrângeri, interdicții și lipsuri. Timpul a trecut, iar George s-a angajat și a început să-și câștige proprii bani. S-a îndrăgostit și a cerut-o de nevastă pe femeia iubită. A început să strângă bani pentru nunta pe care o visa și într-o după amiază privirea i-a căzut pe o sală de jocuri de noroc. “Am fost curios și am intrat, era o posibilitate de câștig, aș fi putut să îmi îndeplinesc tot ce visam”, continua acesta. A fost începutul declinului. “Din acea zi am început să merg în sala de joc de parcă făcea parte din viața mea. Am cheltuit toți banii pe care îi pusesem de o parte pentru nuntă. Norocul meu a fost că m-au ajutat părinții să achit tot, iar eu i-am mințit și nu le-am spus de dependența mea. După un an a venit pe lume fetița mea, iar primii ani de căsnicie au fost frumoși, jocul de noroc rămăsese undeva în spate. Apoi am început să joc iar, din ce în ce mai mult, să pierd sume din ce în ce mai mari… m-am împrumutat pentru prima dată. Cheltuiam toți bani, acasă eram absent, iar soția a cerut divorțul. Au urmat certuri, datorii, dar la joc nu puteam renunța. Mi-am dat seama că am o problemă și am încercat să găsesc o soluție”. Salvarea lui a venit după ce a găsit pe Internet informații despre programul “Joc Responsabil”. “Vocea de la capătul firului era atât de caldă, am stat de vorba 40 de minute și m-am programat pentru o primă ședință. Am descoperit că resursele care m-au ajutat să merg mai departe existau în mine, dar nu știam că există. După 4 luni de terapie am simțit că începe noua mea viață”, încheie bărbatul.

Click! spune: “Joc Responsabil” e singurul program dedicat persoanelor ce se confruntă cu probleme de joc și care oferă un ajutor real acestora, dar și familiilor lor. Programul, care a fost lansat la începutul lunii septembrie, pune la dispoziție numărul 0800.800.099, prin intermediul căreia jucătorii au posibilitatea de a lua legătură cu un psiholog și de a primi consiliere telefonică gratuită.

Sfaturile Dr. Cristian Andrei, consultant JOC RESPONSABIL

  • Privește jocurile de noroc doar ca pe o formă de divertisment.
  • Jocurile de noroc nu sunt o modalitate de a câștiga bani rapid. Așteptarea unor câștiguri mari duce la repetarea obsesivă a jocului, cu cât un jucător pierde bani, cu atât mai mult simte nevoia să joace ca să își poată recupera pierderea. E cercul vicios în care, dacă nu intri jocul de noroc rămâne o plăcere. Exact așa trebuie tratat, ca o plăcere, ca o distracție.
  • Înainte de a intra într-o sală de joc, stabilește-ți un buget și cheltuiește doar banii planificați.
  • Apelează la ajutor dacă simți că ai depășit limita distracției.
  • Nu uita: Recunoașterea problemei este primul pas spre rezolvare.
  • Este important să găsesti înțelegere și acceptare în cadrul familiei în cazul în care te confrunți cu o problemă de joc. Familia poate fi un sprijin foarte mare în depășirea momentului.