Miercuri, 10 decembrie proiectul “Joc Responsabil” a primit distincția de cel mai bun program de responsible gambling din România în cadrul “Galei Premiilor Industriei de Gambling”, eveniment organizat de revista Casino Life & Business Magazine. Distincția a venit ca o confirmare a eforturilor de responsabilizare a industriei depuse în ultimii ani.

Premiul i-a fost înmânat psihologului Leliana Pârvulescu, coordonator al programului, care le-a mulțumit tuturor celor implicați în proiect și a discutat despre continuarea dezvoltării programului. Distincția obținută vine după un an în care proiectul “Joc Responsabil” și-a consolidat acoperirea națională prin extinderea serviciilor de evaluare și de consiliere în Cluj și Iași, prin două cabinete conduse de psihologul și psihoterapeutul Colceriu Gabriel Bogdan și, respectiv, psihologul clinician și psihoterapeutul Cristian Petrescu. Tot în 2014, reputatul psiholog Cristian Andrei s-a alăturat echipei în calitate de consultant al programului.

Meritele proiectului au fost recunoscute și în cadrul seminarului internațional“BUNE PRACTICI ÎN ABORDAREA JOCULUI PATOLOGIC”, ce a avut că scop schimbul de experiențe între specialiștii din Europa în domeniul problemelor de joc și și-a propus realizarea unei paralele între desfășurarea programelor din România, Italia și Marea Britanie, care să ajute la dezvoltarea proiectului autohton. Programul din România a confirmat că se situează la același nivel de expertiză precum programe similare din Marea Britanie și Italia. Evaluarea aparține specialiștilor psihologi implicați în cele mai importante programe similare derulate în cele două țări din vestul Europei.

“Joc Responsabil” este un program susținut de Romslot-Asociația Organizatorilor de Sloturi și Romanian Bookmakers Patronatul Organizatorilor de Pariuri din România.