“Joc Responsabil”, cel mai important program de prevenţie și tratare a manifestărilor patologice a practicării de jocuri de noroc din România, lansează oficial campania “Antrenat de majorat!”, demers de informare și conștientizare adresat tinerilor

Fostul mare portar, Helmuth Duckadam, devine cu acest prilej ambasadorul campaniei, urmând să participe, alături de Dr. Psiholog Cristian Andrei la evenimentele care vor fi organizate în liceele din cele mai importante municipii ale României.

În prima zi a Entertainment Arena Expo 2017, a avut loc cea de-a treia ediţie a seminarului organizat sub egida “Joc Responsabil”, cel mai important program de prevenire și tratare a adicţiei de jocuri de noroc din România. Seminarul a fost sustinut de către  coordonatorii programului “Joc Responsabil” , Dr. Psiholog Leliana Parvulescu şi Dr. Psiholog Steliana Rizeanu, alături de care s-au regăsit președintele Oficiului National pentru Jocuri de Noroc (ONJN) și reprezentanţii Asociaţiei Joc Responsabil.

Principala temă de dezbatere propusă reprezentanților companiilor de profil prezenți a fost cea a necesității abordării cu responsabilitate a demersurilor de publicitate și promovare a jocurilor de noroc în spațiu public.

În cadrul evenimentului, conducerea asociației “Joc Responsabil” a dezvăluit și ultima initiative a sa: campania “Antrenat de majorat”.

Obiectivele seminariilor care vor fi organizate în liceele din România sunt:

  • informarea adolescentului pentru a asigura o raportare corectă a acestuia la jocurile de noroc înaintea atingerii vârstei majoratului;
  • poziţionarea jocurilor de noroc în mentalul adolescentului drept mijloc de divertisment, nu drept modalitate de a câştiga bani
  • explicarea către adolescent a mecanismelor jocului patologic, în vederea unei autoevaluări corecte dacă va fi cazul ulterior.

Campania se va derula în perioada 15 septembrie 2017 – 31 Mai 2018, în licee din municipiile reşedinţă de judeţ din România, primele două urmând să se desfășoare la București până la finalul lunii octombrie 2017.

Cu ocazia evenimentului “Joc Responsabil” de astăzi, eroul finalei de la Sevilla, Helmuth Duckadam a fost prezentat drept ambasador al campaniei “Antrenat de majorat”. Astfel, liceenii vor avea ocazia unui dialog cu fostul mare portar, care va susține, alături de Dr. Psiholog Cristian Andrei, comunicări în evenimentele campaniei

“M-am alăturat fără rezerve acestei initiative pentru că astfel pot contribui activ la efortul de educare a adolescenților pe o temă sensibilă. Ca și în sport, trebuie să înveți cât mai multe cât mai devreme, ca să faci mai puține greșeli mai târziu!”

Helmuth DUCKADAM

“Adolescenții au abordări foarte diferite față de bani. De aici, raportări foarte diferite și față de mirajul de a câștiga acești bani prin intermediul jocurilor de noroc. Cultivând de la acest stdiu o atitudine corectă față de gambling a acestora, cresc șansele ca această atitudine corectă să fie perpetuată și la adultul de mai târziu”

Dr. Psiholog Cristian ANDREI