Parteneriat între industria jocurilor de noroc şi autorităţi pe tema responsabilităţii sociale

Seminarul care a reunit operatori din industria jocurilor de noroc, a tratat teme precum: importanţa responsabilităţii pentru o evoluţie sustenabilă a industriei, identificarea de către personalul sălii de joc a persoanelor cu probleme de joc, modul de acţiune al personalului sălilor de joc în legătură cu personalul cu problemele de joc. Seminarul este parte integrată a programului “Joc Responsabil” iniţiat de către asociaţiile de profil, ROMSLOT – Asociaţia Organizatorilor de Sloturi şi Romanian Bookmakers.

”Jocul responsabil este responsabilitatea comună a guvernului, a operatorilor, a asociațiilor, a ONG-urilor și, totodată, a jucătorilor. Interesul nostru și al operatorilor nu este doar ca business-ul să crească, ci să crească într-un mediu sănătos și echilibrat. Vreau să vă asigur că O.N.J.N va rămâne un partener de încredere, care va milita pentru binele industriei și al comunității, dar și pentru că expresia «joc responsabil» să nu fie un paradox.”, declară Odeta Nestor, Președintele Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc.

“Mă bucur să văd dorinţa de implicare a industriei jocurilor de noroc în tema problemelor de joc. Identificarea persoanelor care se confruntă cu acestea poate conduce la o soluţionare mai rapidă a cazurilor. “Joc Responsabil” va continua să se dezvolte şi să găsească noi metode prin care va susţine persoanele cu probleme de joc.”, spune psihiatrul dr. Cristian Andrei, consultant al programului “Joc Responsabil”.

“Am transmis întotdeauna mesajul că jocurile de noroc ar trebui privite doar ca pe o formă de divertisment. Credem cu tărie că un business de succes, durabil poate fi clădit doar pe baza unei viziuni responsabile. De aceea am făcut demersuri în acest sens fără a avea vreo constrângere legislativă. Seminarul ce a avut loc astăzi este încă o dovadă a dorinţei de implicare a industriei.”, a declarat Valentina Dobre, vicepreşedinte ROMSLOT.

“Clientul pe care operatorii noştri şi-l doresc în locaţiile lor este cel care joacă pentru a se distra, respectiv cel care alocă exact suma pe care şi-o permite, fără a-şi dezechilibra bugetul personal, şi care, la finalul jocului, zâmbeşte fie că a pierdut, fie că a câştigat. Ca orice altă afacere, nici aceasta nu se poate construi cu clienţi nefericiţi. Prin urmare, în cadrul programului nostru, poate chiar mai important decât a trata persoanele cu probleme de joc este demersul de conştientizare a înţelegerii jocului de noroc drept mijloc de divertisment”, spune Doru Gheorghiu, director Executiv al Romanian Bookmakers.

O temă importantă de discuţie în cadrul seminarului a fost şi înfiinţarea fundaţiei de interes public. Conform noii legislaţii a jocurilor de noroc, din aceasta vor face parte, la cerere, membrii Consiliului Consultativ de pe lângă O.N.J.N., al cărei obiectiv principal va fi respectarea măsurilor privind jocurile de noroc responsabile social, adoptate de Comitetul European pentru Standardizare. De asemenea, va fi înfiinţat un «fond» la dispoziţia O.N.J.N., denumit în continuare Fondul de prevenire a dependenţei de jocuri de noroc, la care vor fi obligaţi să contribuie toţi organizatorii de jocuri de noroc licenţiaţi. Sumele colectate de Fondul de prevenire a dependenţei de jocuri de noroc vor fi alocate pentru activităţile şi programele de protecţie a tinerilor şi a jucătorilor împotriva jocurilor de noroc, prevenirea şi tratamentul dependenţei de jocuri de noroc, realizarea promovării şi publicităţii responsabile, soluţionarea promptă şi eficientă a litigiilor dintre un organizator de joc şi un jucător, sub condiţiile şi în conformitate cu procedura stabilită prin ordin al preşedintelui O.N.J.N.

Seminarul “Identificarea şi abordarea persoanelor cu probleme de joc” a fost iniţiat de către coordonatorii “Joc Responsabil” cu sprijinul Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc (O.N.J.N.). “Joc Responsabil” este singurul program ce oferă un ajutor real jucătorilor de noroc ce se confruntă cu probleme.

Recommended Posts