Persoanele cu probleme legate de jocuri de noroc au parte acum de ajutor specializat gratuit şi în Transilvania și Moldova

Persoanele cu probleme legate de jocuri de noroc din Transilvania și Moldova pot beneficia de ajutor specializat gratuit prin intermediul programului “Joc Responsabil”. Psihologul Colceriu Gabriel Bogdan din Cluj și psihologul Cristian Petrescu din Iași s-au alăturat echipei de specialiști a proiectului și oferă consiliere și îndrumare celor ce au nevoie.

Astfel, cei ce simt că au depășit limita divertismentului sau membri ai familiilor acestora pot apela la serviciile “Joc Responsabil”, puse la dispoziție în mod gratuit pentru aceștia. Programul are în spate cea mai bună echipă de psihologi din România în tratarea acestor probleme, din care face parte și reputatul psihiatru dr. Cristian Andrei.

Importanța ajutorului specializat

“Problemele de joc pot fi rezolvate si în toate cazurile acestea, ele apar pe fondul unei probleme nerezolvate. Este important să depistăm sursa acestora, ce a cauzat comportamentul jucatorului. De aceea este nevoie de ajutor specializat, oferit de un psiholog. Noi, cei din echipa “Joc Responsabil”, ne dorim să oferim un ajutor real. Astfel, colaborăm cu cabinete din Cluj, București și Iași. Însă, orice persoană din România poate să beneficieze de consiliere și îndrumare prin intermediul liniei telefonice gratuite.”, spune psihiatrul dr. Cristian Andrei, consultant al programului Joc Responsabil.

Proiectul beneficiază de experiența celor mai buni specialiști din România în tratarea problemelor de joc.

Ce asigură programul “Joc Responsabil”

Programul asigură metode de auto-testare prin intermediul site-ului dedicat (www.jocresponsabil.ro), precum și o linie telefonică Helpline de tip TEL-VERDE 0800.800.099, prin intermediul căreia jucătorii au posibilitatea de a lua legatura cu un psiholog și de a primi consiliere telefonică gratuită. De asemenea, aceștia se pot programa la două ședinte gratuite de evaluare și consiliere la unul din cabinetele partenere ale programului. Mai mult, persoanele din zona Transilvaniei și a Moldovei pot solicită, în urma discuțiilor telefonice, să fie redirecționate către cei doi psihologi regionali implicați în proiect, cu cabinete în Iași și Cluj.

Proiectul “Joc Responsabil” are ca scop prevenirea, identificarea și asistarea jucătorilor cu probleme legate de jocurile de noroc și propune un program de intervenție eficient nu doar pentru persoanele care se confruntă cu acest fenomen, ci și pentru familiile acestora. Cabinetele partenere ale programului se găsesc în București, Cluj și Iași, însă orice persoană din România poate primi consiliere prin intermediul liniei telefonice de tip TEL VERDE.

Cristian Petrescu

Bogdan Colceriu

Recommended Posts