Am luat notă, alături de întreaga opinie publică, de situația lui Mitică Vlăsie, tânărul de 19 ani dispărut de la domiciliul din Galați, pentru a fi regăsit de familia sa, trei zile mai târziu, în fața unei săli de jocuri de noroc din București.

Din păcate, este evident că efectele negative ale practicării jocurilor de noroc peste limita divertismentului l-au dus pe Mitică în zona critică a acestei manifestări, el având nevoie în mod obligatoriu de suport de specialitate, din partea unui psiholog specializat.

Programul “Joc Responsabil”, de preventive și tratare a manifestărilor patologice privind jocurile de noroc reprezintă cel mai eficient aliat pe care îl poate avea Mitică în a confrunta și a înlătura problemele pe care le are. Astfel, echipa de psihologi “Joc Responsabil” este pregătită să îi ofere consilierea de care are nevoie atât el, cât și cei apropiați lui.

Prin urmare, îi rugăm pe Mitică Vlăsie și pe membrii familiei sale să contacteze cât mai repede specialiștii Programului “Joc Responsabil” la numărul de telefon 0800 800 099 sau prin intermediul adresei de e-mail contact@jocresponsabil.ro. Va fi imediat preluat de către unul dintre psihologii noștri pentru a începe cât de repede posibil consilierea.

De asemenea, menționăm că toate costurile implicate de procesul tratării lui Mitică vor fi suportate de către Asociația Joc Responsabil. Astfel, tot ce trebuie să întreprindă este să își confrunte problema și să accepte ajutor de specialitate.
Nu în ultimul rând, lansăm pe această cale un apel către instituțiile mass media spre a prelua prezentul mesaj și a-l aduce cât mai evidențiat în spațiul public. Astfel, Mitică și alte persoane care s-ar putea regăsi în situația sa vor veni mai repede în contact cu suportul oferit în cadrul celui mai important program de profil din țară.

”Jocurile de noroc reprezintă o formă de divertisment, iar jucătorii fără probleme de joc se bucură de această activitate pentru petrecerea timpului liber pe o durată limitată de timp și fără a pierde sume mari de bani care le-ar putea destabiliza bugetul sau influența în mod semnificativ viața. De cele mai multe ori, familia nu știe cum să procedeze cu problemele de joc de noroc ale tinerilor. Se ivesc frecvent sancțiuni, conflicte, neînțelegeri majore, iar tânărul respectiv poate dezvolta o formă acută sau cronică de depresie. Familia și grupul de prieteni sunt sursa problemelor de joc de noroc, iar soluțiile pot fi găsite de specialiști doar împreună cu ele. Este evident că efectele negative ale practicării jocurilor de noroc peste limita divertismentului l-au dus pe Mitică în zona cronică a acestei manifestări, el având nevoie în mod obligatoriu de suport de specialitate, din partea unui psiholog”, precizează Dr. Cristian Andrei, coordonator al singurului program național specializat în tratarea problemelor cauzate de jocuri de noroc.

Despre Programul Joc Responsabil:

“Joc Responsabil”, derulat de asociația cu același nume, este singurul program dedicat persoanelor care se confruntă cu manifestări patologice legate de jocurile de noroc și care oferă un ajutor real acestora. Acesta are ca scop prevenirea, identificarea și asistarea jucătorilor cu probleme legate de jocurile de noroc și propune un program de intervenție eficient, nu doar pentru persoanele care se confruntă cu acest fenomen, ci și pentru familiile acestora.

Ce oferă programul Joc Responsabil:
• O linie telefonică gratuită de tip TEL-VERDE 0800.800.099, disponibilă de luni până vineri în intervalul 09:00 – 18:00 prin intermediul căreia jucătorii au posibilitatea de a lua legătura cu un psiholog și de a primi consiliere telefonică gratuită.
• Ședințe gratuite de evaluare și consiliere la unul dintre cabinetele programului. În urma discuțiilor telefonice, persoanele interesate pot cere să fie redirecționate către cabinetele psihologice cele mai apropiate, din București (2), Iași sau Cluj.
• Auto-testare online prin intermediul site-ului dedicat www.jocresponsabil.ro.
• Materiale de informare în sălile de jocuri de noroc.
• Cursuri de instruire cu angajații din sălile de joc susținute de către psihologii implicați în program.
Programul Joc Responsabil înseamnă o echipă formată din cei mai buni psihologi din România în tratarea acestor probleme. Programul este coordonat de către Dr. Psiholog și Psihoterapeut Leliana Valentina Pârvulescu și de Dr. Psiholog Conferențiar Universitar Steliana Rizeanu. Din echipă mai fac parte psihologul și psihoterapeutul Colceriu Gabriel Bogdan din Cluj și psihologul clinician și psihoterapeutul Cristian Petrescu din Iași. Alături de echipa de specialiști a programului se regăsește, în calitate de consultant, și reputatul Dr. Psiholog și psihiatru Cristian Andrei.

Echipa Joc Responsabil