București, 12 martie 2019. Proiectul Antrenat de Majorat dezvoltat și implementat de Asociația Joc Responsabil a ajuns în 2018 la peste 1.200 de liceeni din orașele Arad, Craiova, Oradea, Suceava, Zalău și municipiul București.

Sub forma unor discuții interactive, Dr. Cristian Andrei, psihoterapeut, expert și ambasador al Asociației Joc Responsabil, le-a vorbit celor peste 1.200 de elevi din clasele a XI-a și a XII-a despre conceptul de noroc, ce este cu adevărat important în relaționarea socială și cum trebuie să reacționeze adolescenții la tentațiile divertismentului adresat adulților. De asemenea, a subliniat modul în care adolescenții trebuie să se poziționeze în raport cu valoarea și câștigarea banilor și a vorbit despre modalitățile de afirmare a adolescenților altfel decât prin consumul de distracție sau câștigul rapid de bani.

„În timpul unei întâlniri de Antrenat de Majorat, adolescenții învață să așeze norocul la locul lui printre valorile vieții, încep să privească banii cu obiectivitate, discută despre prietenie și distracție, pentru ca în cele din urmă să afle că majoratul nu este un moment de eliberare, ci un drum plin de întâmplări și decizii. Atmosfera este electrizantă, iar Pisicile lui Schrodinger – despre care uimitor de mulți au aflat – demonstrează că lucrurile sunt și nu sunt în acelașii timp, iar tu trebuie să știi cât mai multe pentru a stăpâni șansele. Susținând în mod constant proiectul Antrenat de Majorat, industria jocurilor de noroc din România demonstrează că a înțeles esența responsabilității sociale: aceea de a face educație cu scop preventiv în rândul tinerilor care ar putea deveni jucători”, spune Dr. Cristian Andrei.

Anul acesta proiectul s-a derulat în următoarele instituții de învățământ:

  • Colegiul Național Moise Nicoară din Arad: peste 200 elevi
  • Colegiul Național Gheorghe Șincai din București: peste 300 elevi
  • Colegiul Național Iulia Hașdeu din București: 100 elevi
  • Colegiul Național Carol I din Craiova: 150 elevi
  • Colegiul Național Mihai Eminescu din Oradea: 150 elevi
  • Colegiul Național Ștefan cel Mare din Suceava: 200 elevi
  • Peste 150 de elevi de la unele dintre cele mai importante licee din orașul Zalău.

„Piața jocurilor de noroc s-a dezvoltat mult în ultimii ani, iar operatorii din această industrie, la fel ca orice actor important dintr-o economie, trebuie să acționeze astăzi astfel încât să fie responsabili față de toți cei cu care interacționează direct și indirect, inclusiv față de comunitatea în care își desfășoară activitatea. Știm cu toții că, practicate fără măsură, jocurile de noroc pot genera probleme sociale. Prin Antrenat de Majoratne propunem să contribuim activ la educarea tinerilor privind adoptarea unei atitudini responsabile față de jocurile de noroc”, spune Liviu Popovici, președintele Asociației Joc Responsabil.