Proiectul Antrenat de Majorat a ajuns la peste 200 de liceeni din orașul Constanța

Constanța, 13 mai 2019.Vineri, 10 mai, Asociația Joc Responsabil a desfășurat cel de-al patrulea seminar din acest an din cadrul proiectului Antrenat de Majorat, la Colegiul Național Mircea cel Bătrân și Liceul Teoretic „Ovidius” din Constanța. Proiectul este dezvoltat și implementat de Asociația Joc Responsabil cu sprijinul financiar al Game World.

Sub forma unor discuții interactive, Dr. Cristian Andrei, psihoterapeut, expert și ambasador al Asociației Joc Responsabil, le-a vorbit celor peste 200 de elevi din clasele a XI-a și a XII-a ale Colegiului Național Mircea cel Bătrân și Liceului Teoretic „Ovidius” din Constanța despre conceptul de noroc, ce este cu adevărat important în relaționarea socială și cum trebuie să reacționeze adolescenții la tentațiile divertismentului adresat adulților. De asemenea, a subliniat modul în care adolescenții trebuie să se poziționeze în raport cu valoarea și câștigarea banilor și a vorbit despre modalitățile de afirmare a adolescenților altfel decât prin consumul de distracție sau câștigul rapid de bani.

„Proiectul Antrenat pentru Majoratîși propune să abordeze adolescenții din mai multe perspective – jocuri, bani, prietenie, noroc – precursori care pot duce la tulburarea de control în jocul de noroc. Dacă educăm adolescenții, vom avea viitori adulți care, dacă vor dori să consume servicii de joc de noroc, o vor face în cunoștință de cauză”, a spus Dr. Cristian Andrei.

Alături de Constanța, anul acesta proiectul Antrenat de Majoratva ajunge în Alba-Iulia, Botoșani, Brașov, Brăila, București, Buzău, Cluj-Napoca, Galați, Iași, Timișoara și Vaslui. De la lansarea sa, în toamna anului 2017 și până în prezent, proiectul Antrenat de Majorat a ajuns în 10 orașe, la aproape 2.000 de elevi de clasa a XI a și a XII a din 15 licee.

„Piața jocurilor de noroc s-a dezvoltat mult în ultimii ani, iar operatorii din această industrie, la fel ca orice actor important dintr-o economie, trebuie să acționeze astăzi astfel încât să fie responsabili față de toți cei cu care interacționează direct și indirect, inclusiv față de comunitatea în care își desfășoară activitatea. Știm cu toții că, practicate fără măsură, jocurile de noroc pot genera probleme sociale. Prin Antrenat de Majoratne propunem să contribuim activ la educarea tinerilor privind adoptarea unei atitudini responsabile față de jocurile de noroc”, spune Liviu Popovici, președintele Asociației Joc Responsabil.

Un astfel de proiect este o inițiativă excelentă și o oportunitate remarcabilă pentru adolescenții aflați în pragul majoratului, deoarece le permite să conștientizeze consecințele unor gesturi, poate, cotidiene, și, tocmai de aceea inofensive. Perspectiva adusă de acest proiect îi pregătește pe tineri – dar este un semnal și pentru adulții din jurul lor – pentru o perioadă extrem de dinamică și solicitantă din viața lor”, a spus Carmen Bucovală, director adjunct la Liceul Teoretic Ovidius din Constanța.

Proiectul a fost primit cu entuziasm de tinerii din liceul nostru, care au fost încântați de maniera relaxată și inedită de susținere a activității desfășurate de dr. Cristian Andrei. Temele discutate cu elevii s-au mulat foarte bine pe problematica specifică perioadei adolescenței, când tinerii sunt – pe rând – mulțumiți și apoi atât de nemulțumiți de ceea ce își propun, încearcă sau realizează, și își caută un sistem de valori după care să se ghideze într-o lume a adulților în care predomină reguli și rigori”, a spus Prof. Loredana-Elena Tănase, director adjunct la Colegiul Național Mircea cel Bătrân din Constanța.

Recommended Posts