Proiectul Antrenat de Majorat a ajuns la 160 de liceeni din orașul Buzău

 In Aparitie Media

Buzău, 21 octombrie 2019. Vineri, 18 octombrie, Asociația Joc Responsabil a desfășurat cel de-al zecelea seminar din acest an din cadrul proiectului Antrenat de Majorat, la Colegiul Mihai Eminescu și Liceul Tehnologic Grigore C. Moisil din orașul Buzău. Proiectul este dezvoltat și implementat de Asociația Joc Responsabil cu sprijinul financiar al Game World.

Sub forma unor discuții interactive, Dr. Cristian Andrei, psihoterapeut, expert și ambasador al Asociației Joc Responsabil, le-a vorbit celor 160 de elevi din clasele a XI-a și a XII-a ale Colegiului Național Mihai Eminescu și Liceului Tehnologic Grigore C. Moisil din Buzău  despre conceptul de noroc, ce este cu adevărat important în relaționarea socială și cum trebuie să reacționeze adolescenții la tentațiile divertismentului adresat adulților. De asemenea, a subliniat modul în care adolescenții trebuie să se poziționeze în raport cu valoarea și câștigarea banilor și a vorbit despre modalitățile de afirmare a adolescenților altfel decât prin consumul de distracție sau câștigul rapid de bani.

„Proiectul Antrenat pentru Majorat își propune să abordeze adolescenții din mai multe perspective – jocuri, bani, prietenie, noroc – precursori care pot duce la tulburarea de control în jocul de noroc. Dacă educăm adolescenții, vom avea viitori adulți care, dacă vor dori să consume servicii de joc de noroc, o vor face în cunoștință de cauză”, a spus Dr. Cristian Andrei.

Alături de Buzău, anul acesta proiectul Antrenat de Majorat  a ajuns în Alba-Iulia, Brașov, Brăila, Botoșani, Constanța, Cluj-Napoca, Galați, Iași și Timișoara. De la lansarea sa, în toamna anului 2017 și până în prezent, proiectul Antrenat de Majorat a ajuns în 15 orașe, la peste 3.000 de elevi de clasa a XI a și a XII a din 23 de licee.

„Piața jocurilor de noroc s-a dezvoltat mult în ultimii ani, iar operatorii din această industrie, la fel ca orice actor important dintr-o economie, trebuie să acționeze astăzi astfel încât să fie responsabili față de toți cei cu care interacționează direct și indirect, inclusiv față de comunitatea în care își desfășoară activitatea. Știm cu toții că, practicate fără măsură, jocurile de noroc pot genera probleme sociale. Prin Antrenat de Majorat ne propunem să contribuim activ la educarea tinerilor privind adoptarea unei atitudini responsabile față de jocurile de noroc”, spune Liviu Popovici, președintele Asociației Joc Responsabil.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Recommended Posts