Programul Antrenat de Majorat va ajunge în acest an la 9 licee din Sectorul 5 al Municipiului București

 In Aparitie Media

Asociația Joc Responsabil își urmează strategia de a populariza în licee responsabilitatea adolescenților care au ajuns la vârsta majoratului și se adresează autorităților locale pentru a primi suport în accesarea unităților de învățământ liceal.

Un astfel de demers este protocolul de colaborare semnat la începutul acestui an cu Primăria Sectorului 5 a Municipiului București, cu scopul de a sprijini latura educațională a Asociației Joc Responsabil, respectiv programul Antrenat de Majorat,  dezvoltat și implementat de Asociație.

Primele acțiuni de acest gen au avut loc în a doua jumătate a lunii februarie și au fost derulate de către Asociația Joc Responsabil și Institutul de Relații Umane, la Colegiul Tehnic Dumitru Moțoc, Colegiul Economic Viilor și Colegiul Național Gheorghe Lazăr. La aceste acțiuni au participat aproximativ 200 de elevi din clasele a XI-a și a XII-a.

Proiectul Antrenat de Majorat are loc sub forma unor seminarii susținute de Dr. Cristian Andrei, psihiatru și ambasador în cadrul programului Joc Responsabil, care le vorbește liceenilor aflați în pragul majoratului despre conceptul de noroc, ce este cu adevărat important în relaționarea socială și cum trebuie să reacționeze adolescenții la tentațiile divertismentului adresat adulților. De asemenea, este subliniat modul în care adolescenții trebuie să se poziționeze în raport cu valoarea și câștigarea banilor și a vorbit despre modalitățile de afirmare a adolescenților altfel decât prin consumul de distracție sau câștigul rapid de bani.

Proiectul Antrenat de Majorat se desfășoară la nivel național, iar în anul 2019 a ajuns la 2.700 de elevi din 25 de licee din Municipiul București și 11 orașe: Alba-Iulia, Brașov, Brăila, Botoșani, Buzău, Cluj-Napoca, Constanța, Galați, Iași, Pitești și Timișoara. În acest an, proiectul își propune să ajungă la liceenii din Arad, Brăila, București, Piatra Neamț, Ploiești, Pitești, Reșița, Sibiu, Timișoara și Târgoviște.

Asociația Joc Responsabil este în prezent, unul dintre cele mai eficiente demersuri în ceea ce privește prevenirea şi combaterea problemelor cauzate de practicarea jocurilor de noroc în exces, precum și educarea pieței și reprezintă o dovadă a creșterii nivelului de responsabilitate a industriei.

Similar cu alte exemple de organizații din țări cu experiență mai vastă în domeniul jocului responsabil, în România, Asociația Joc Responsabil este gândită ca o asociație sprijinită financiar e industria jocurilor de noroc din România. Aceasta are caracter apolitic, non-profit, non-discriminatoriu și are ca misiune dezvoltarea și implementarea de programe specifice referitoare la efectele practicării în exces a jocurilor de noroc și raportarea socială la acestea.

Recommended Posts