Asociația Joc Responsabil este partener al piesei de teatru „Dumnezeu nu se uită la meciuri”

 In Aparitie Media

Asociația Stindart și Asociația Joc Responsabil au încheiat un parteneriat de colaborare pentru derularea proiectului „Dumnezeu nu se uită la meciuri”, dezvoltat și implementat de Asociația Stindart.

Proiectul presupune un spectacol de teatru, intitulat „Dumnezeu nu se uită la meciuri”, de Teo Spătaru, care are drept scop informarea și conștientizarea consumatorilor asupra efectelor practicării în exces a jocurilor de noroc. Suplimentar față de spectacolul de teatru propriu-zis, organizatorii propun un dialog între spectatori și specialiști în tratarea adicțiilor, precum și reprezentanți ai lăcașurilor de cult. Dialogul se concentrează pe problematica adicțiilor și soluții pentru combaterea acesteia.

Piesa „Dumnezeu nu se uită la meciuri”, de Teo Spătaru, în regia Andei Drăgan a fost pusă în scenă, în luna iunie 2023, în interiorul a trei lăcașuri de cult din Timișoara, Parohia Romano-Catolică Timișoara III Elisabetin Preasfânta Inimă a lui Isus, la Biserica Piaristă și la Sinagoga Evreiască.

Am apreciat modalitatea inedită – o piesă de teatru – prin care domnul Teo Spătaru a ales să sensibilizeze publicul larg asupra dificultăților pe care le intâmpină cei care practică în exces jocurile de noroc. Prin acest parteneriat, Asociația Joc Responsabil a adăugat o nouă dimensiune programelor educative și preventive deja existente în portofoliul organizației noastre” – Ovidiu Iosif, director executiv Asociația Joc Responsabil.

Scopul spectacolului, dar și al dialogului cu spectatorii este de a conștientiza și de a educa publicul referitor la pericolul dependențelor. Prezentarea spectacolului este potrivită în diferite medii sociale și asta pentru că problema dependenței este prezentă în medii diferite, la persoane de vârste și de categorii sociale diferite. Asociația Stindart își propune să organizeze spectacole teatrale care prin tematică și subiectele abordate să tragă un semnal de alarmă cu privire la probleme sociale reale și stringente în comunitate” – Teo Spătaru, scriitor și absolvent al facultății de psihologie

Proiectul face parte din Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și este finanțat prin programul Grow Timișoara 2023, derulat de Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii.

Recent Posts