Asociația Joc Responsabil derulează, în Sectorul 2, proiectul „Navigând în siguranță. Prevenirea dependenței de jocuri de noroc, tehnologie și combaterea bullying-ului pentru tineri”

 In Aparitie Media

Asociația Joc Responsabil implementează, în perioada August-Octombrie 2023, proiectul „Navigând în siguranță. Prevenirea dependenței de jocuri de noroc, tehnologie și combaterea bullying-ului pentru tineri”, un proiect implementat cu sprijinul Inspectoratului Școlar Sector 2, cofinanțat de Primăria Sectorului  2 și care se adresează elevilor din școlile și liceele din Sectorul 2, părinților, cadrelor didactice și specialiștilor în domeniul educației.

Prin proiectul din care fac parte 14 specialiști pasionați, psihologi, educatori și traineri dedicați creării unui mediu sănătos pentru copii și adolescenți, Asociația Joc Responsabil și-a propus următoarele:

  • Educarea tinerilor privind pericolele adicțiilor (de jocuri de noroc și digitale) și ale bullying-ului;
  • Furnizarea de resurse și instrumente pentru părinți, pentru a-i sprijini în educarea copiilor în era digitală;
  • Formarea cadrelor didactice în metode eficiente de prevenire și combatere a adicțiilor și bullying-ului în mediul școlar.

În cadrul proiectului se vor desfășura:

  • 100 de sesiuni de consiliere pentru 2500 de elevi din clasele a VII-a, a VIII-a, a IX-a, a X-a din cadrul școlilor și liceelor din Sectorul 2 al Municipiului București privind prevenirea și problemelor cauzate de dependența de jocuri de noroc, tehnologie și combaterea bullying-ului
  • 10 conferințe susținute de către Dr. Cristian Andrei, neuropsihiatru pentru copii și adolescenți. Evenimentele sunt dedicate pentru peste 1000 de părinți, profesori și publicului larg. Aceste sesiuni abordează teme esențiale legate de dependența de tehnologie, jocuri de noroc și combaterea bullying-ului, oferind strategii și soluții pentru a îndruma copiii și adolescenții să navigheze în siguranță în lumea digitală.

Temele abordate:

  • Înțelegerea dependenței de jocurile de noroc (ce înseamnă, care sunt semnele și strategiile de prevenire)
  • Dependența de tehnologie și echilibrul digital (identificarea semnelor de dependență de tehnologie, importanța echilibrului digital și a utilizării sănătoase a tehnologiei, strategii și tehnici pentru a reduce dependența)
  • Ce este bullying-ul și cum îl recunoaștem?
  • Cum să construim o societate sănătoasă? (rolul fiecărei persoane în prevenirea și combaterea adicțiilor și a bullying-ului, tehnici de intervenție, construirea unei culturi pozitive în comunitate și mediul online)

Mai multe detalii precum și programul și înregistrarea conferințelor susținute de Dr. Cristian Andrei găsiți pe www.navigandinsiguranta.ro 

Recent Posts