ANTRENAT DE MAJORAT

Programul nostru de educare

Programul de educație Antrenat de Majorat se desfășoară în licee din toată țara și țintește adolescenții care se apropie de vârsta legală și pentru care activitățile de jocuri de noroc le vor fi în curând permise.  Acesta a fost gândit pentru a juca un dublu rol.

Acela de a educa tinerii astfel încât să poată lua deciziile potrivite, să cunoască riscurile implicării în activități care nu corespund nivelului lor de dezvoltare psiho-socială şi care le pot afecta evoluţia ulterioară. Iar de aici derivă cel de al doilea rol, acela de a preveni problemele legate de jocul compulsiv.

Cum au loc seminariile?

Seminariile Antrenat de Majorat au loc sub forma unor discuții informale interactive, în cadrul cărora Dr. Cristian Andrei, psihoterapeut, expert și ambasador al Asociației Joc Responsabil, le vorbește elevilor din clasele a XI-a și a XII-a despre ce este cu adevărat important în relaționarea socială și cum trebuie să reacționeze adolescenții la tentațiile divertismentului adresat adulților.

Se pune accentul și pe modul în care adolescenții trebuie să se poziționeze în raport cu valoarea și câștigarea banilor și pe modalitățile de afirmare a acestora altfel decât prin consumul de distracție sau câștigul rapid de bani. Astfel, pe parcursul sesiunilor Antrenat de Majorat se creează o atmosferă de interactivitate maximă, extrem de activă și intensă pentru participanți.

Până în prezent, programul Antrenat de Majorat a ajuns la 2.200 de elevi de clasa a XI-a și a XII-a din 15 licee situate în 10 orașe (Arad, Brașov, Brăila, Botoșani, București, Constanța, Craiova, Oradea, Suceava și Zalău) și a inclus peste 200 de profesori coordonatori sau implicați în proiect. Urmează ca până la finalul acestui an, Antrenat de Majorat să ajungă în alte șase orașe – Alba-Iulia, Buzău, Cluj-Napoca, Galați, Iași și Timișoara, precum și în alte licee din Capitală.