CONSILIERE 24/7

Singurul serviciu de consiliere psihologică online de tip Live Chat disponibil în România

Consiliere 24/7 este primul serviciu de consiliere psihologică on-line din România pentru jucătorii cu (potențiale) probleme legate de jocurile de noroc, care simt nevoia de îndrumare în timp real, în timpul jocului. Proiectul este unul pilot, și este inițiat de Asociația Joc Responsabil în parteneriat cu Institutul de Relații Umane.

Website-urile membrilor Asociației Joc Responsabil vor avea implementat un modul de chat online care, odată accesat de jucător, acesta va fi direcționat către unul dintre psihologii Asociației Joc Responsabil. Serviciul de live chat va fi disponibil 24 de ore, 7 zile pe săptămână.

Scopul

Scopul proiectului este creșterea capacității de autocontrol a jucătorilor problematici /cu risc de dependență prin implementarea unei soluții tehnice de consiliere psihologică on-line în timp real.

Proiectul va fi lansat/este lansat în contextul în care bunele practici internaționale organizaționale din zona jocurilor de noroc promovează consilierea on-line în situații problematice ale jucătorilor prin cel puțin 4 instrumente:

• Live-chat – consiliere on-line în timp real unu la unu
• Chat-room – consiliere și sfaturi deschise într-un timp definit
(în anumite zile și intervale orare de oră, de regulă) și e-mail
• Apel video / audio