Chat with us, powered by LiveChat

despre noi

Joc Responsabil este punctul de referință al industriei de jocuri de noroc din România și pilonul de responsabilitate față de jucători. În anul 2018, după șase ani de experiență acumulată la nivel național, programul Joc Responsabil a dobândit personalitate juridică, devenind expresia maturizării industriei de gambling.  Asociația Joc Responsabil, sprijinită de membrii săi  fondatori Romslot, Romanian Bookmakers și Rombet, precum și de alți susținători din piață, elaborează și implementează programe de educare și prevenție a dependenței de jocuri de noroc precum și de consiliere psihologică a persoanelor care au depășit limita recreațională a practicării jocurilor de noroc.  

Ce face Asociația Joc Responsabil?

Realizează și implementează programe specifice referitoare la efectele practicării în exces a jocurilor de noroc și la raportarea socială la acestea. Inițiază și participă la diferite activități menite să prevină dependența de jocuri de noroc și să crească interesul populației pentru programul “Joc Responsabil”.

Linii strategice:

Prevenție. Inițiază și participă la acțiuni menite să prevină dependența de jocuri de noroc și să protejeze persoanele vulnerabile.

Conștientizare – Educație. Inițiază, promovează și organizează activități menite să crească interesul populației – pe segmente de vârstă și categorii socio-profesionale – privind un comportament responsabil față de jocurile de noroc.

Intervenție. Asistă jucătorii cu probleme de dependență legate de jocurile de noroc și oferă ședințe de evaluare și terapie pentru jucători și familiile acestora, cu psihologi, psihoterapeuți și specialiști

Stimulează cultura de prevenire a unui comportament patologic de joc

Promovează starea de echilibru legată de jocurile de noroc prin campanii și acțiuni de promovare și conștientizare

Dezvoltă programul “Joc Responsabil” și alte programe de responsabilitate socială

Asistă jucătorii cu probleme de dependență legate de jocurile de noroc

Oferă ședințe de evaluare și terapie pentru jucători și familiile acestora, cu psihologi, psihoterapeuți și specialiști

Asigură traininguri, cursuri, workshop-uri pentru psihologi, psihoterapeuți și specialiști, cu ajutorul cărora se asigură asistența terapeutică a jucătorilor.

În prezent Asociația Joc Responsabil are 5 cabinete de consiliere psihologică, în București (2), Craiova (1), Constanța (1), Iași (1).

Misiune

Asociația Joc Responsabil își propune să realizeze și să implementeze programe specifice referitoare la efectele practicării jocurilor de noroc și raportarea socială la acestea. Astfel, inițiază și participă la diferite activități menite să prevină dependența de jocuri de noroc și să crească interesul populației pentru programul “Joc Responsabil”.

Obiective

Pentru a-și îndeplini misiunea, Asociația Joc Responsabil și-a stabilit patru obiective majore de acțiune, structurate pe următoarele linii strategice:

Prevenție. Să inițieze și să participe la acțiuni menite să prevină dependența de jocuri de noroc.
Conștientizare. Să inițieze, să promoveze și să organizeze activități menite să crească interesul populației – pe segmente de vârstă și categorii socio-profesionale,
privind un comportament responsabil față de jocurile de noroc.
Consolidarea încrederii diferitelor segmente de public în activitatea desfășurată de membrii Asociației.
Stabilirea și dezvoltarea legăturii cu organizațiile guvernamentale și ne-guvernamentale, interne și externe, pentru a promova Asociația și
programele acesteia și pentru a realiza un schimb de experiență în domeniu.

SURSE DE FINANȚARE

Similar cu alte exemple de organizații din țări cu experiență mai vastă în domeniul jocului responsabil, în România, Asociația Joc Responsabil este gândită ca o asociație sprijinită financiar de industria jocurilor de noroc din România.

Astfel, prin proiectele pe care le derulează, Asociația Joc Responsabil închide cercul: de la educație și prevenție (prin programul Antrenat de Majorat derulat în licee), până la consiliere psihologică în cadrul programului Joc Responsabil la unul din cele 6 cabinete existente în București, Cluj-Napoca, Iași, Constanța și Craiova. Programul Joc Responsabil, Antrenat de Majorat și Consiliere 24/7, un serviciu integrat de consiliere online (livechat și audio chat) pentru jucătorii cu potențiale probleme legate de jocurile de noroc sunt principalele programe derulate de Asociație.

ORGANIGRAMĂ

Modul de lucru al Asociației Joc Responsabil: Descarcă aici Regulamentul de Ordine Interioară al Asociației Joc Responsabil (document .pdf)

Nivelul 1

Consiliul Director

Nivelul 2

 Director executiv

Nivelul 3

Coordonator de proiecte și programe

Nivelul 4

Asistenți de proiect, angajați

STATUTUL ASOCIAȚIEI

Descarcă aici Statutul Asociației Joc Responsabil (document .pdf)

RAPOARTE ANUALE

În curând…