PROGRAMUL “JOC RESPONSABIL”

Cum am început?

Joc Responsabil este singurul program dedicat persoanelor ce se confruntă cu probleme de joc si care oferă un ajutor real acestora. Acesta are ca scop prevenirea, identificarea și asistarea jucătorilor cu probleme legate de jocurile de noroc și propune un program de intervenție eficient, nu doar pentru persoanele care se confruntă cu acest fenomen, ci și pentru familiile acestora.

În egală măsură, dincolo de suportul oferit celor care se confruntă cu probleme, „Joc Responsabil” presupune și acțiuni de conștientizare și de training desfășurate la nivelul agențiilor de pariuri și a sălilor de jocuri.

Noutățile

Noutățile privind ajutorul concret oferit de către programul „Joc Responsabil” constau în faptul că, pe lângă website-ul dedicat, al liniei de telefon gratuite de tip TEL-VERDE, 0800.800.099, în prezent, numărul cabinetelor de psihoterapie a ajuns la 6 cabinete deschise în București (2), Cluj-Napoca (1), Iași (1), Craiova (1) și Constanța (1) și că, în paralel, a fost crescut numărul de ședințe gratuite de consiliere psihologică la cinci. Numărul de ședințe urmează a fi extins, gradual, odată cu dezvoltarea programului.

Din luna august 2018 și până în prezent, 1.773 de persoane au sunat la linia telefonică gratuită, aproape 900 de persoane s-au programat la unul dintre cabinete și 640 de persoane au venit fizic la cabinet.

Ce oferă programul Joc Responsabil?

O linie telefonică gratuită

O linie telefonică gratuită de tip TEL-VERDE 0800.800.099, prin intermediul căreia jucătorii au posibilitatea de a lua legătura cu un psiholog și de a primi consiliere telefonică gratuită.

Autotestare

Auto-testare online prin intermediul site-ului dedicat jocresponsabil.ro.
Materiale de informare în sălile de joc.

Cursuri

Cursuri de instruire cu angajații din sălile de joc susținute de către psihologii implicați în program.

Ședințe gratuite

Ședințe gratuite de evaluare și consiliere la unul dintre cabinetele programului. În urma discuțiilor telefonice, persoanele interesate pot cere să fie redirecționate către psihologii cei mai apropiați din București, Craiova, Constanța Iași sau Cluj-Napoca.

Joc Responsabil are în spate o echipă formată din cei mai buni psihologi din România în tratarea acestor probleme, printre care se numără Dr. Psiholog şi Psihoterapeut Leliana Valentina Pârvulescu, Dr. Psiholog Conferenţiar Universitar Steliana Rizeanu și psihologul clinician și psihoterapeutul Cristian Petrescu din Iași. Alături de echipa de specialişti a programului Joc Responsabil se regăseşte, în calitate de consultant, şi reputatul Dr. Psiholog şi psihiatru Cristian Andrei.

Programul „Joc Responsabil” a fost iniţiat şi este derulat de ROMSLOT – Asociaţia Organizatorilor de Sloturi din România, Romanian Bookmakers – Patronatul Organizatorilor de Pariuri din România și Asociația organizatorilor de jocuri de noroc ROMBET.